-----------------------------------
eolloe
10 Aug 2011 13:12


-----------------------------------
Din pacate D3100 nu are posibilitate de control prin usb. E entry level. Singura posibilitate este sa folosesti pe manual cu functia Liveview. Citeste manualaul ca e mult de spus.

Pe scurt: Ai o maneta mica in coltul dreapta sus a ecranului. Dai dreapta de ea si comuta oglinda pe declansare in asa fel incat senzorul sa fie activ si afisaza pe ecran imaginea incadrata. butonasele de zoom in si zoom out din stanga le folosesti impreuna cu sagetile de meniupentru deplasarea zonei incadrate. E cea mai facila modalitate.

Un alt lucru important este un trepied. Din mana nu poti face cele de mai sus. Crede-ma ca vor iesi poze frumoase daca mergi pe varianta asta. Alta modalitate de focalizare precisa este cu masca cum zicea cmatei. Eu le am facute dar fiind la inceput am zis sa o iau ordonat.

Si la soare te va ajuta aceeasi metoda. Incearca sa faci focus cu Liveview pe pete cum a zis starbuck. La soare ti-ar trbui o bucatica de folie sa o prinzi pe obiectiv si sa ai expuneri intre 1/200 si 1/500, in functie de folie.