-----------------------------------
Lord_Paul
21 Aug 2011 11:19

Un nou membru!
-----------------------------------
Salut pe toti membrii forumului si implicit pasionatii de astronomie! Am devenit membru al acestui forum de aproximativ 2 saptamani, dar am fost "sters" pana in acest moment, adica, nu m-am prezentat. :) Ca o mica prezentare...sunt Razvan din Orastie, jud. Hunedoara, lucrez la o firma de articole sportive, dar si cu o mare pasiune pentru astronomie, care dureaza de mult timp, insa, totusi, inca incepator intr-ale termenilor astronomici si a instrumentelor folosite pentru acest domeniu. Datorita acestui domeniu care ma pasioneaza am hotarat ca e neaparat necesar faptul de a-mi cumpara un telescop, ca sa dau "culoare" acestui domeniu. Am intors pe dos toate site-urile cu profil astronomic, mai precis magazinele, pentru a-mi face o idee despre costurile, oferta si performanta unor asemenea instrumente optice. Asadar, la inceputul lunii iulie, mi-am cumparat un GSO Dobson 200mm/1200mm, montura azimutala si un ocular de 25mm in "pachet". Am ramas impresionat de ceea ce-am vazut, dar nu era suficient, astfel ca dupa vreo 2 saptamani mi-am procurat un set de accesorii ce contine un Barlow 2x, 4 filtre colorate, 1 filtru polarizator, 1 filtru Crystal Moon, 1 coular de 32 mm, 1 ocular de 12,5mm, 1 ocular de 6mm si 1 ocular de 4mm. Va mai trebui ceva timp pana sa invat mai multe date tehnice si de vizualizare a diferitelor obiecte ceresti. Sper sa gasesc multe persoane cu care sa leg o prietenie bazata pe aceasta pasiune extraordinara. Rog pe cei ce sunt membri din judetul Hunedoara sau din apropiere, sa-mi dea un semn de prezenta. Cred ca nu gresesc daca las si un ID de mess pentru o eventuala discutie. ID lord_paul78