-----------------------------------
ioanIS
21 Aug 2011 23:50


-----------------------------------
Multumesc pentru primire :)
 Intr-adevar, ar trebui sa incep cu un binoclu... cel putin si cu ochiul liber nu ma satur sa admir cerul negru :). Partea mai ... nasoala e ca sunt cam singur la observatii, si nu prea gasesc pe cineva care sa aiba aceasta pasiune, sper sa mai apara vreun coleg, 2 prin zona din zona, parca e alceva un skyparty in gasca. 
 Inca nu sunt convins ce telescop sa achizitionez, deoarece nu m-am uitat prin vreunul, ma astept sa nu fiu chiar incantat de ceea ce vad, sau poate voi fi chiar incantat... depinde. Totusi, inainte de a achizitiona unul, sper sa vad cu "ochiul meu" printr-un ocular ce e aia un telescop, o montura, etc. Desi foarte multe detalii le-am inteles din explicatiile de pe forum! Precum ziceam, pt cristib, de un an am citit aproape toate subiectele de vreo 2 ori :)
 Am impresia ca m-ar atrage deepsky si stelele duble cel mai mult (defapt nebuloasele sunt cele mai interesante ;) ). Eu as opta pentru un skywatcher Newton 150/750 cu montura EQ3-2 motorizata, pe care as folosi-o si la primii pasi in astrofoto. Defapt pe mine m-ar interesa mai mult un pic de stiinta, astrofizica aplicata, mai mult decat simpla privire a stelelor, fizica astronomica m-a atras intotdeauna... am citit cat mai multe carti de popularizare a stiintei! 
 Totusi inca nu cred ca stiu ce vreau... o sa incerc toate aspectele: planete, meteori, comete, deepsky, dar si astrofoto, e atractiva, mai ales ca e ceva mai diferit decat fotografia de zi, si mai complicat :)
Cer negru la toate observatiile!