-----------------------------------
jimao22
28 Aug 2011 01:22


-----------------------------------
Citind mai mult despre secretele astrofotografiei, am gasit o posibila cauza a stelelor arse din poza mea. Faptul ca pixelii sunt mari (1) si telescopul este luminos (2), avand F/4, face ca fotonii incidenti pe suprafata pixelior sa fie mare in unitatea de timp. Drept urmare, azi fiind o seara extraordinara, am inceput un nou set de expuneri, de data asta la 150 secunde, tot pe Bubble nebula, ca sa am o refeinta clara despre ce se intampla schimband anumiti parametrii. Am sa fac de asemenea si expuneri la timpi mai mici si sa combin rezultatele.
Oricat m-am straduit, nu am obtinut un 1/2FD mai mic de 9.25 in seara asta si ceva in jur de 7 in alte seri. Nu stiu daca parametrul este influentat si de parametrii camerei, focusarea am facut-o cu procedura curbei V in MaximDL deci e un rezultat cert si nu subiectiv. Am facut si colimarea cu laser-colimatorul la inceputul serii. Nu stiu ce ar putea fi... Poate are cineva idee.
RMS-ul desi a fost relativ constant pe mari perioade de timp, la 0.3...0.5, avea din cand in cand niste salturi mari, aiurea (e drept ca batea usor si vantul dar nu mi s-a parut ca ar fi totusi din cauza lui).
Dupa ceva prelucrari maine-poimaine, o sa va arat rezultatul.