-----------------------------------
ursamajor
29 Aug 2011 08:56


-----------------------------------
Cam multe calcule... iar focala la care ai pozat nu era 23000 !!! ... inmultirea cu 1,6x7,2 si celelalte calcule se fac pentru a avea o idee despre campul vizual pe care l-ai avea daca ai poza cu un senzor full frame.

Sper ca am fost de folos.
Emil

Da, recunosc, acum sunt mai mult fotograf decât astronom, și gândesc mai mult fotografic. Mintea mea atât pricepe acum. Mărimi virtuale. :mrgreen:  Cert e că metoda mi-a confirmat că voi vedea Jupiter cam la un sfert din cel surprins de dcristi pe topicul cu Jupiter. Ceea ce arată că metoda e corectă, chiar dacă nu e utilizată în astronomie. Aș rămâne îndatorat dacă mi-ai explica sau mi-ai da da trimiteri către acest mod astronomic de calcul și mărimile ce intervin.

Revin la problema observată. Vântul n-a bătut chiar deloc, de țopăit pe lângă montură am țopăit mai târziu, când s-a lăsat frigălăul. Aclimatizarea a durat mult mai mult decât timpul necesar realmente, adică telescoapele au fost scoase/montate cu mult înaintea începerii observațiilor.
Înclin spre varianta ce-a spus-o și dragos.n și anume că jocurile sunt ceva mai măricele decât trebuie. Mă interesează de unde se pot regla jocurile respective...