-----------------------------------
Mike23
31 Aug 2011 13:20


-----------------------------------
Salut,

Ca posesor al unui instrument similar cu cel din ultima varianta (Maksutov Cassegrain 127/1500mm, F/11,8), doar ca e versiunea albastra, pot sa-ti spun ca merita fiecare banut si am cateva argumente pe care am sa ti le expun. 
In primul rand este foarte portabil. L-am carat dupa mine peste tot pe unde am umblat inclusiv in ultima calatorie pe care am facut-o in Grecia(cu autocarul). Ceea ce cred ca e un lucru foarte bun, deoare ce iti da posibilitatea sa testezi si ceruri mai curate. Nu cred ca e indicat daca mergi undeva cu avionul sa-l lasi pentru cala ca din cate stiu nu se tine cont si se arunca din mana in mana, iar daca a scapat o sa ai in loc de optica cioburi.
Ofera imagini frumoase, clare(mai ales pe un cer bun).
De cand il am(octombrie anul trecut), nu am avut probleme cu colimarea.
Daca stai la bloc(ca mine) e foarte bun tot din cauza dimensiunilor mici pentru ca poate fi folosit cu usurinta din balcon lasand ceva spatiu si de miscare pe langa el.
Eu personal am optat pentru montura azimutala AZ3 care e foart buna pentru portabilitate si observatii pe timp de zi.
Am sa postez cateva imagini cu ce am fotografiat prin el si cu telescopul in persoana. Cu mine langa ca sa-ti poti da seama si de proportii.
Sincer nu cred ca diferenta dintre varianta de la Celestron si cea de la Sky Watcher e foarte mare, dar cum pentru orice imbunatatire, cat de mica, platesti de te usuci. Dupa cum am spus este doar parerea mea si asta nu inseamna ca daca mi-as permite nu as achizitiona asa ceva sau unul de la Intes Micro.

Poate daca reusesc intr-o zi sa ies la observatii undeva la periferia orasului o sa-ti dau de stire ca sa vezi despre ce este vorba.

Spor la documentare si la alegerea instrumentului potrivit.

Mihai

P.S. - Am cateva poze si cu natura terestra si cu telescopul, dar se pare ca nu pe acest calculator(la job), asa ca o sa le postez mai tarziu.