-----------------------------------
jimao22
31 Aug 2011 22:40


-----------------------------------
In seara asta am vrut sa ma apuc de prelucrat cometa, cum zisei inainte, dar m-am izbit de o problema inca de la inceput.
Pentru filmulet, i-am cerut sfatul lui Maximilian de pe forumul SARM si mi-a dat pasii necesari in efectuarea operatiunilor, mura-n gura.
In principiu el a folosit intr-o operatiune similara, REGISTAX-ul. Dar el are un DSLR care face poze intr-un format pe care REGISTAX-ul ul accepta, eu am facut cu o camera CCD care mi-a scos pozele in format .raw, pe care REGISTAX-ul nu le vede.
Odata ce le-as baga in REGISTAX intr-o forma oarecare (si aici e vorba de .bmp, .fit, .jpg, .tif, .png), as putea sa incerc sa le fac ceva.
Are cineva vre-o idee rapida? Singura care-mi vine in cap este sa le duc in PHOTOSHOP si sa le export de acolo intr-un format de genul asta dupa care sa fac pasii urmatori. Dar nu stiu daca mai pot apoi obtine toata informatia din .raw ulterior pentru eventuale prelucrari suplimentare.
Adevarul este ca la prelucrari sunt novice de tot si orice sfat (bun) poate fi de folos. 
Daca nu reusesc si e cineva dispus sa faca prelucarile, ii pot trimite pozele si modul de prelucrare a lor ca sa iasa filmuletul, nu ma supar, chiar vreau sa vad treaba dusa la bun sfarsit.

Cu stima, 
jimao22