-----------------------------------
Daniyyel
01 Sep 2011 12:12


-----------------------------------
Bine v-am regasit colegi!

Tocmai ce am revenit si eu din binemeritata mea (zic eu) vacanta din judetul Valcea.

Nici nu stiu cu ce sa incep! Cred ca am avut parte de cea mai frumoasa vara ( dpdv meteorologic) din ultimii 4 ani. In 95% din timpul petrecut acolo, noptile au fost senine. Am reusit spre inceputul lunii august cand a fost luna noua sa masor si magnitudinea cerului (6) cu ajutorul unor harti gasite pe internet si cu ochelari de vedere la ochi, sa pot numara stelele. Fara ochelari vad incetosat  :oops: si ceva mai putine stele :D.

Desi am avut un cer superb, am iesit la observatii doar de 6 ori. Dar au meritat. Ce am observat o sa detaliez la rubrica de observatii. 

Cateva lucruri despre telescop: ....sunt foarte multumit de el. Cu ajutorul unui capac gaurit fix pe centru, am reusit sa ii fac o colimare destul de buna care s-a mentinut si pe toata durata transportului pana la tara, drum plin de gropi, gropite, si CRATERE in asfalt pentru care platim rovinieta :D Traiasca Romania!

Postez si o poza cu locul meu preferat de observatii care l-am folosit doar de 2 ori, va dati seama si de ce.........parca era un topic in care fiecare punea poze cu locul lui de observatie, dar nu l-am mai gasit.

Ma bucur sa revin din nou pe forum!