-----------------------------------
ioanIS
01 Sep 2011 18:45


-----------------------------------
Multumesc inca odata :)
 Erwin: mie imi pare si mai rau ca nu ne-am intalnit :). Chiar mi-ar face placere sa vad niste instrumente optice home-made, eu aveam mania sa strang toate lupele pe care puneam mana cand eram mai tanar... dar s-au cam spart intre timp. Oricum am facut rost saptamana trecuta de un videoproiector defect Epson de vreo 10 ani, dar model profi, care are obiectivul de 80mm si muuulte lupe, poate vreodata experimentez si eu o mica luneta home-made. Dar pana atunci sper sa achizitionez un telescop gata facut :)
 Dannyyiel: mersi pentru sugestie, am instalat Stellarium, e intr-adevar foarte util, si dependent deoportiva!
 In legatura cu sfaturile dvs: Am un binoclu de care sunt multumit, unul rusesc din anii 80, cu cercurile olimpice pe el (era ceva editie speciala cu ocazia jocurilor olimpice din Rusia, au fost parintii in excursie in perioada aia si au achizitionat acest binoclu dar si un aparat foto semi-profi, tot cu cercurile olimpice...). Din pacate s-a sters scrisul de pe el si, din cate imi amintesc, era de 7x50. 
 Totusi l-am folosit doar ziua, pana acum, admiram muntii, dar trebuie sa-l scot si noaptea sa vad cat de luminos e!
 Oricum, de cand am descoperit forumul acesta, privesc cerul cu alti ochi ;)

Numai bine tuturor!