-----------------------------------
Mircea Pteancu
04 Sep 2011 15:59


-----------------------------------
ursamajor
eu tin telescoapele in garaj si in micul meu atelier alaturat acestuia,unde protectia fata de praf este, in cel mai bun caz ,''zero''.Nu trebuie sa le spal mai des decat ar fi normal.Dar pun telescoapelor ''botnita'' sus iar partea de jos, dinspre oglinda, este acoperita insasi prin constructia barilletului.Mereu m-am mirat vazand constructia telescoapelor actuale:inteleg grija pentru o buna aerisire a tubului optic dar faptul ca partea de jos a tubului este lasata mereu dechisa in unele variante constructive,asta n-o mai inteleg.Unde ajunge aerul acolo ajunge si praful.Cu cat circula mai bine aerul cu atat circula si mai mult praf.Din care,o parte va decide sa-si faca viza de flotant pe scumpele noastre oglinzi.Apoi ne miram ca oglinzile se umplu de praf dupa cum UE se mira ca este invadata de diversi tuciurii...
In locul acelui sac,poate ar trebui sa te gandesti la o solutie permanenta.Capace foarte bune pot fi executate din carton, lipit cu aracet in cate straturi este nevoie, si apoi vopsit.Astfel poti sa pui capacele de protectie sau sa le indepartezi dupa cerinte.Atat la depozitare cat si la utilizare.Sau un tinichigiu poate sa-ti faca  capace si mai bune.

Doar  niste pareri.Eu nu ma jenez sa folosesc, la micile mele telescoape, si saci de nailon si glugile de la hanoracele pe care nu le mai folosesc si care au si elastic,se muleaza si se leaga excelent.
Mircea