-----------------------------------
MariusP
06 Sep 2011 13:21

Re: Cel mai Noob
-----------------------------------
Bine-ai venit Faruk pe forumul nostru!

Un prim sfat: rabdare in tot ce faci, de la pregatire, instalare, observatii si pana la prelucrarea si interpretarea observatiilor!

Deja ai facut un pas important reusind sa observi Luna, daca ai obtinut o focalizare buna, iar imaginea era clara si cu multe detalii...

Daca telescopul tau este cumparat de nou, sigur trebuie sa ai un manual de instalare si utilizare, vreo brosurica ceva in care de obicei se explica exact ceea ce ai intrebat. Daca nu ai asa ceva, uite aici: http://www.skywatcher.com/swtsupport/Instruction_Manuals/GENERAL_EQ1and2.pdf

... am observat ca prin telescop nu vedeam ce vedeam prin centrul cautatorului, ci imaginea din telescop era in partea stanga sus a cautatorului.
Am vrut sa realiniez cautatorul, dar aceasta are doar 2 suruburi si este tinut fix. Unde gresesc? Banuiesc ca ar trebui sa vad ce se vede prin X -ul cautatorului, nu?Cele 2 suruburi la care te referi cred ca sint cele de prindere a lunetei cautatoare, de fapt a suportului ei, pe tubul telescopului. Astea nu sint pentru reglarea paralelismului lunetei cu telescopul. Pe "inelul" suportului, prin care intra luneta cautatoare, trebuie sa ai 3 suruburi mai mici si cu astea se regleaza. Gasesti procedura in manual.

Oricum, daca citesti cu atentie si rabdare sigur vei afla multe raspunsuri.

Cer senin si spor la observatii!