-----------------------------------
Teo
13 Sep 2011 16:13


-----------------------------------
Sa fie intr-un ceas bun !  :D 

Poate peste cativa ani va incepe sa indrageasca si el/ea privitul prin telescop ( ma refer la "bebe 2" ).

In ceea ce priveste cautatorul cu "red dot" am si eu unul dar nu se compara cu cel optic. Este plasticarie chinezeasca pura.
Prin cel de 50 mm campul vizual desi este mai mic, apare foarte luminos.
Cu bateria nu am avut probleme deoarece il folosesc foarte rar.
Eventual gandeste-te la un acumulator cu incarcare solara. Am vazut prin unele magazine un pachet mic cat un chibrit care incarca un acumulator de 3 V. Micuta cutie de chibrit era captusita pe o parte cu micro-panouri foto-voltaice. Sau e posibil sa adaptezi o micro-lampa de gradina cu incarcare solara la LED-ul de la finder.
In felul asta impusti doi iepuri deodata. Faci observatii ziua la petele solare si iti incarci si acumulatorii iar noaptea ai un spot rosu de toata frumusetea :D  Mai in gluma mai in serios, cred ca merge incercata ideea, macar de amuzament.

Eu nu as da cautatoarele optice ( lunetele micute de vizare ) pe cautatoare "red-dot".

Prioritatea dotarilor viitoare tu o decizi. :)

Succes !

Atasez o mini cutiuta despre care vorbeam  si care are si 2-3 LED-uri putand fi folosita si pe post de lanterna. Se poate adapta la ceea ce ai nevoie, masurand in prealabil tensiunea de iesire, iar daca e cazul o ajustezi cu o rezistenta fixa sau variabila.