-----------------------------------
neox
15 Sep 2011 21:22


-----------------------------------
Deloc, motorul e destul de silentios iar coroana melcata e foarte bine montata in carcasa fara nici un fel de joc. Chiar ma mir de atata precizie la un simplu motor de stergatoare :). De fapt pe el scrie 'Made in Germany' asa c-o fi asta un atu  8) . Si are forta din plin cuplat la o baterie de masina de unde poate trage amperaj suficient. De asta vreau sa-l pun la o sursa de calculator care la 12V suporta vreo 30A cu mult peste cerintele motorului.
Se simt tare la mana vibratiile? Nu cred ca-i o idee buna sa-ti trepideze toate in timpul lucrului :|, e nevoie totusi de miscare lina.

Ai putea sa te uiti pe la dezmembrari sau daca gasesti de nou (convenabil) un motor de stergator. Are marele avantaj ca are deja reductie, altfel ocupi o gramada de spatiu cu fulii si curele. 
Pentru oglinzi mai mari de ~250mm cred ca trebuie motor mai puternic, la fel daca vrei sa faci toata munca grea pe masina adevarata unde e nevoie de multa forta dar pentru sticla mica sau folosit numai la figurizare cred ca-i numai bun.

Sub platan am adaugat si trei role mici pentru sprijin sa nu flexeze din butuc cand fac cursele de polisare. 
Am gasit vreo doua curele de la o imprimanta antica si vreau sa le testez. Cred ca or sa ramana varianta finala.