-----------------------------------
theogon
17 Sep 2011 16:17


-----------------------------------
Mă învârteam și eu pe la Astroclub prin anii '70 nebăgat în seamă. I-am atras totuși atenția lui Ion Corvin Sângeorzan cu studenția mea la geodezie. El mi-a sugerat și tema lucrării de stat: Determinarea coordonetelor fi și lambda la Observatorul astronomic popular .
În anii aceia Astroclubul era un loc foarte fregventat. Dl. Sângeorzan ținea joi, dacă nu mă înșel, niște conferințe grozave, demonstrând o elocință și o cultură impresionată, care trăda pe lângă conoștințe temeinice de astronomie și studiul riguos al clasicilor filozofiei. A fost multă lume bună: Călin Popovici, dl Filoti, Vladimir Boico, Dl Kulin Gyorgy, care o rupea binișor și pe românește și, desigur dl Scurtu din Iași, primit întodeauna cu multă deferență și respect.
Dl. Sârgeorzan a păstorit atunci la Astroclub un cerc de șlefuit oglinzi condus de  Vladimir Boico, unul de observații solare, a inițiat zisele expediții în Bucegi pentru observarea Perseidelor și pentru determinarea clopotului de lumină al Bucureștiului și se purta o corespondență (desigur poștală) cu mulți astronomii amatori din țară. 
Dacă am mai omis câte ceva, cer iertăciune domniilor voastre, a cam trecut timpul de atunci și mă mai lasă și pe mine câte una, câte alta...
Basta, că încep și eu să lăcrimez, știu că se poartă.