-----------------------------------
neox
28 Sep 2011 18:35


-----------------------------------
Am reinviat nitel topicul asta batran de acum  :) sa aduc la cunostinta domniilor voastre noua configuratie a aparatului Foucault la care am lucrat in ultimul timp in paralel cu turnanta de polisare, sursa de curent si un suport nou pliabil pentru oglinda in timpul testelor.

Dupa ultimele utilizari am constatat nevoia de a aduce imbunatatiri la configuratia initiala pentru o eficienta crescuta si de ce nu pentru ergonomie.
In primul rand am montat tot aparatul pe o placa frumoasa de PAL care e mult mai stabila si reduce vibratiile cand manevrez micrometrele. 
A doua schimbare majora ar fi utilizarea unui obiectiv conectat la webcam care imi da imaginea oglinzii direct pe monitor si pe care o pot vizualiza mult mai comod cu ambii ochi inlesnind aprecierea 'umbrelor'. Obiectivul este un 'SUN' cu macro/zoom de 28-80 focala care l-am castigat de pe eBAy-ul englez cu imensa suma de 6L :mrgreen: . In poza n-am mai montat webcam-ul dar am folosit un adaptor normal de 1,25" + un inel de plastic care intra intr-un tub prelungitor pentru macro pe montura 'PK'.
Obiectivul e fixat precum o luneta cautatoare cu suruburi de plastic intre doua inele de aluminiu ramase de la luneta prinse de o teava patrata pe un picior construit din profile metalice pentru constructii usor de gasit in orice magazin de bricolaj.
A treia modificare e implementarea sursei de lumina prin fibra optica + fanta reglabila de pe SShed.
Inca mai am de definitivat sursa propriuzisa de lumina cu halogen la care inca nu gasesc o carcasa metalica potrivita.
Am in plan sa fac si o cutie din placaj (cred) care doar sa o asej peste aparat, o blochez pe pozitie si aparatul este protejat cand nu e in folosinta.

Poze....