-----------------------------------
Doru Dragan
24 Sep 2006 09:44


-----------------------------------
Exista lucruri care sunt lamurite. Unul dintre ele e precesia Pamantului care este expicata strict pe baza mecanicii ceresti existand formule care o pot calcula pe zeci de mii de ani. Combaterea lor e pana la urma o aberatie. Exista lucruri care nu sunt chiar clare. Unul dintre ele este magnetismul terestru. Pentru lamurirea lui exista ipoteze. Ipotezele au totusi la baza fapte stiintifice. Studiul structurii terestre este o stiinta bazata pe deducerea acestei structuri din rezultate seismice. S-a ajuns cu forajele la adancimi ridicole fata de dimensiunea Pamantului. Abia l-am zgariat. Cu toate astea studiul propagarii undelor seismice poate da o imagine veridica a interiorului Pamantului. Astfel s-a stabilit ca centrul e alcatuit din metale, in principal fier si nichel, ca e o sfera solida (din cauza presiunii) inconjurata de o suprafata lichida. Cat din lucrurile astea le-ai citit si le-ai inteles? Ce alte metode de studiu propui? Ce aparatura detii? Ce iti da dreptul sa spui: "eu cred ca nu e asa"?