-----------------------------------
Teo
29 Sep 2011 11:52


-----------------------------------
De la 10 X la 12 X la un diametru de 50 mm imaginea practic nu se intuneca. Diferenta este insesizbila.
Si chiar si la 15-16 X imaginea se pastreaza luminoasa iar detaliile se vad foarte bine. Eu iti spun din practica.
Prima mea luneta turistica avea un diametru de 50 mm si puterea de 20 X. Imaginea era luminoasa si se vedeau foarte multe detalii. Era o luneta ruseasca turistica pt. munte si peisaje, pe care eu am folosit-o mai mult la astro. Apoi am modificat-o si i-am marit puterea la 50 X :).

Eu iti recomand un binoclu de 50 mm cu puterea 10X-15 X. Asta am mai spus-o.

Cu cat cresre diametrul cu atat se vad detaliile mai bine si instrumentul este mai luminos.

Nu iti face probleme. Ce ai ales este ok, numai ca nu are rost sa comanzi din alta tara sa platesti transportul o gramada de bani.
Ia din Bucuresti si nu mai e bevoie sa dai bani pe transport, sau macar din tara noastra.
Daca vrei sa consulti si "okazii" nu ar strica, numai ca acoloo nu ai ocazia sa le testezi inainte.
E bine sa stii ca nu exista binoclu pt marina sau pt. un anumit scop. Toate prezinta detalii foarte bune daca au optica de calitate, dimetru cat mai mare si putere de marire maricica, de peste 10 X.
Succes !