-----------------------------------
Mike23
29 Sep 2011 23:34

MOdificari montura azimutala AZ3
-----------------------------------
Salutare,

imi fac si eu debutul in rubrica ATM cu o modificare adusa monturii AZ3. Aceasta montura este ok dar are o problema la miscarea pe verticala si anume ca fata de miscarea pe orizontala care merge lin si imediat, cea pe verticala are o intarziere la miscare si e usor mai greoaie miscare.
Pentru aceasta am desfacut partea ce descopera mecanismul si am gasit o piesa jumate cilindrica(spre exterior) si o parte rectangulara care cuprinde filetul pe care culiseaza ca sa confere miscarea pe verticala. Am introdus(fortat), intre piesa descrisa mai sus si spatiul in care sta o pila pentru taiat fiole pe care am rupt-o in douacaci era prea lunga.
Dupa aceea pt ca exista un spatiu intre placuta metalica ce acopera mecanismul si partea cilindrica si corpul monturii am introdus o saiba pentru ca placuta metalica sa  aibe un suport sa nu se mai indoaie cand strang surubul.
Sper ca descriu cat mai explicit in pofida faptului ca nu cunosc numele pieselor :D .
partea rectangulara care tine filetul are un imbus mic care ajuta la strangerea piesei pe acest filet.
Am strans putin mai mult acest surub pt. ca avea un joc si inca avea intarziere la urcare sau coborare. 
Dupa aceasta problema s-a rezolvat doar ca merge un pic mai greu dar nu foarte deranjant.

A aparut insa o alta problema care nu cred ca are rezolvare si anume ca piesa in cauza este dintr-un nenorocit de plastic in momentul cand am strans putin mai tare surubul ce se infileta in partea cilindrica a piesei filetul de plastic a cedat si surubul merge in gol.
montura merge bine in continuare.
Am sa atasez o serie de imagini care sa arate etapele interventiei

O seara placuta

Mihai