-----------------------------------
sphynxs
24 Sep 2006 10:39


-----------------------------------


Eu cred ca este o dezvoltare logica a unei civilizatii care are tehnologia necesara. Practic, ar dispune de un spatiu echivalent cu cel al planetelor locuibile din 60 de galaxii, fara sa aiba nevoie de logistica necesara pentru administrarea unei societati intinse pe o distanta de milioane de parseci.


Din afara, ar apare ca o masa gravitationala de calibrul unei stele, dar care nu emite lumina. Acum, depinzand de materialul folosit, ca si de tehnologiile care asigura simularea gravitatiei pe suprafata interioara, ca si metoda aleasa de eliminare a surplusului de caldura ( toate fiind deocamdata foarte indepartate de nivelul nostru de cunoastere ), am putea doar imagina care ar fi efectele exterioare. Dyson a teoretizat ca emisia unei asemeneea structuri ar fi in spectrul infrarosu, dar asta implica un nivel tehnologic comparabil cu al nostru. Nu ma indoiesc ca, in curand, se vor descoperi metode de a transforma caldura si in altceva decat radiatie infrarosie. Teoretic, energia se poate transforma in materie, nu ? E=mc2