-----------------------------------
Vladut Mihai
03 Oct 2011 01:28


-----------------------------------
(Tocmai vroiam sa deschid un topic nou sa povestesc despre meteorul pe care l-am vazut in seara asta si sa intreb daca l-au mai vazut si altii...  :)   ) 
Acum cateva ore eram in statia de autobuz vis-a-vis de statia de metrou Politehnica, priveam spre parc, spre Nord, iar la ora 21:00 +- 1minut  am vazut un meteor destul de luminos si de vizibil in ciuda noilor ce acopereau cerul Bucurestiului in seara asta. Prima data l-am vazut cu coada ochiului si am intors repede privirea catre el,   Nu pot spune exact ce magnitudine a avut din cauza luminilor orbitoare ale bulevardului, dar estimez ca undeva intre -5 si -7. Bolidul s-a vazut foarte clar ,( inca ma intreb daca a fost o spartura in nori sau a reusit sa patrunda sub stratul de nori ... :lol: ) coada de culoare verde-albastruie s-a fragmentat frumos. Nu a explodat, doar s-a stins, destul de brusc as zice... Coada a avut ~15 grade lungime si a durat ~1,5 secunde ( cam lent  :shock:  :!: )
 Din directia din care a venit, clar nu a fost o draconida, nu se vedeau alte stele pe cer din cauza norilor dar pot sa spun ca era undeva intre Perseu si Ursa Mare . Inaltimea deaspupra orizontului a fost la aprox 30grade. Iar daca am lua ca referinta linia orizontului si am prelungi directia meteorului ar fi rezultat un unghi de 35grade. Pun si o imagine desenata in graba.
Sper ca nu am intrat prea mult in detalii :oops:  Sunt si eu entuziasmat ca nu am mai vazut de mult un asa bolid, de fapt cred ca il pot clasa pe locul doi in topul meteorilor observati de mine, locul 1 este ocupat de o leonida de acum 2ani ce cred ca avea -7 -8  :D

Cer senin !