-----------------------------------
Teo
06 Oct 2011 02:10


-----------------------------------
Te intrebasem cum ai ajuns sa iei acest telescop, in sensul, ca de unde a venit pasiunea aceasta.

Te pasiona mai demult observarea cerului sau pur si simplu te-ai gandit ca ar fi interesant sa iti iei un telescop si s-a nimerit acesta ?
In fine, important este acum ca il ai si e bine sa inveti a-l folosi, apoi sa te bucuri de imaginile pe care ti le ofera.

asa s-a nimerit,nu l-am ales dintr-un motiv anume
sub tub are niste rotite si deasupra scrie R.A. , imi poti zice la ce folosesc? ca nu am reusit sa-mi dau seama

Jos are doua rotite. Una comanda miscarea de declinatie  iar alta de ascensie dreapta. Cu alte cuvinte un fel de miscare pe orizontala si pe verticala, desi nu e chiar asa.

Pentru a intelege ce sunt aceste miscari va trebui sa citesti putin despre coordonatele astronomice si sa incerci sa iti insusesti niste notiuni de baza, cum ar fi: sfera cereasca, ecuatorul ceresc, planul meridian, planul orizontului, azimut, inaltime deasupra orizontului, ascensie dreapta si declinatie.

Toate se gasesc in manualul de astronomie de clasa a 11-a si in destule carti de popularizare a astronomiei, ori pe net.

Succes !