-----------------------------------
eblis
06 Oct 2011 18:09

Primul telescop - Sky-Watcher 2001PEQ5
-----------------------------------
Buna,

M-a lovit si pe mine de curand microbul astronomiei si as dori sa-mi cumpar un telescop, dar am cateva intrebari, mai ales dupa ce am citit mai multe thread-uri de pe acest forum :)
Nu stiu exact ce vreau sa fac cu telescopul, stiu ca as vrea sa ma uit atat la planete cat si la deep space objects, sa incerc sa fac fotografii la planete si poate in viitor si la DSO, daca ma tine buzunarul si microbul.
Initial m-am gandit la cu ochiul iar pe viitor sa incerc si fotografie, iar daca montura nu tine si aparatul (Pentax) sa incerc un upgrade la NEQ6, dar nu tare as vrea sa dau atatia bani pe o montura - poate mai repede sa cumpar un tub mai mic care sa fie ok pentru fotografii cu montura EQ5.

Locuiesc la bloc, am masina personala sa transport telescopul si cateva zile pe luna, in weekend, pot sa le petrec si la tara daca este nevoie, unde nu este asa mare poluare.

Inca o intrebare daca se poate: Cat de des trebuie colimat telescopul - avand in vedere ca vreau sa-l transport cu masina si drumurile noastre nu sunt toate de cea mai buna calitate ? Merita sa investesc intr-un 
Doresc sa vizualizez planete si DSO
Doresc sa fac astro-fotografie la planete si pe viitor poate si DSO
Locuiesc la bloc
Pot sa transport telescopul cu masina personala
Buget limita: ~2000 RON
Nu dorect un telescop de care sa ma plictisesc rapid si sa am nevoie de upgrade
Posibilitate de upgrade (si automatizare) cumulative montura, tuburi cu costuri cat mai mici


Astept sugestiile dumneavoastra.