-----------------------------------
cmatei
07 Oct 2011 17:24


-----------------------------------
Despre acest laser colli multa lume se plange ca scade intensitatea laser-ului foarte repede cu utilizarea, pana nu mai merge deloc. Eu il am de vreo 2 ani si-l folosesc 1-2 weekend-uri pe luna, si e in continuare foarte luminos. Dar exista acest risc, se pare. Are intr-adevar o problema cu jocul/centratul in portocular, daca e din acela cu bucsa de strangere sau cu 3 suruburi e mai bine. @Valy, s-ar putea sa ti se para descentrat din cauza offset-ului secundarei, eu obtin rezultate bune cu el (am si un Cheshire ca backup). Una peste alta, nu e un accesoriu strict necesar, doar iti face viata mai usoara. 

Nu te astepta sa-l iei gata colimat, cel mai probabil n-o sa fie (transport). Nici nu te speria de operatia in sine, dureaza doar cateva minute, si n-ai de ce sa n-o faci de fiecare data macar ca verificare.

Poveste: mie la inceput mi-era frica sa umblu, ca la orice lucru nou pe care nu-l inteleg. Pana am prins curaj, suruburile de reglaj de la secundara s-au gripat, probabil din cauza umezelii. A fost destul de palpitant sa dau cu WD40 pe-acolo fara sa stropesc secundara... Morala fabulei: colimeaza des :-)

Atentie ca acel NEQ5 nu are motorase, aduna-le si pe alea si fa diferenta pana la HEQ5. S-ar putea sa nu merite sa ramai cu o montura slaba.