-----------------------------------
eblis
08 Oct 2011 14:33


-----------------------------------
Chestia cu "manaritul" tubul a fost o idee extrem de proasta de-a mea :), se poate ignora cu succes.

Legat de colimatorul cu laser: Ma gandeam sa cumpar ca sa ma ajute sa-mi dau seama daca totul e ok si ar trebui sa vad bine, dar nu reusesc din cauza lipsei de experienta - nu vreau sa ajung sa nu vad bine si sa zic ca e naspa telescopul, ca nu stie :) Cu un colimator laser imi imaginam ca doar il montez, verific ca totul este aliniat si pot sa-i dau bataie - si daca tot nu vad bine, e clar de la mine :D Pot sa verific la fel de usor si cu celelalte feluri de colimatoare si nu se merita diferenta de pret ? Dar daca vreau sa-mi cumpar pe viitor si un Maksutov ?

Da, K10D are zgomot mare, nu stiu daca o sa-l pot folosi. As mai avea si un K200D daca trebuie - desi din cate tin minte are acelasi senzor ca pe K10D, poate cu putine modificari la filtrul infra-rosu - si un K100D de imprumut, la nevoie majora :)

Momentan vreau de toate fiindca nu stiu inca ce vreau exact :) As vrea si astro-foto, da, dar daca nu merge cu EQ5 poate asta o sa fie trigger-ul pentru a sari pe un EQ6 - poate intre timp apare si ceva second bun sau gasesc ceva mega oferta in strainatate (desi la ce greutati au nu cred ca e ieftin deloc transportul). Mi se pare ca daca iau HEQ5 acum parca nu se mai merita [la fel de usor] saltul la EQ6 in viitor.