-----------------------------------
Mircea Pteancu
12 Oct 2011 23:10


-----------------------------------
SCUMPILOR,

   Cand in anul 1979 am trimis la editura JUNIMEA din IASI manuscrisul cartii mele HUMBUG...am si propus ca referatul stiintific sa fie facut de dr.doc.VICTOR NADOLSCHI, fost sef la OBSERVATORUL ASTRONOMIC din IASI timp de 20 de ani(1946-1966).
   In cartea mentionata, dupa cum se poate verifica, afirmam cu tarie ca dincolo de NEPTUN nu mai exista vreo planeta MARE, deci puneam sub semnul intrebarii si statutul lui PLUTON. Dr. NADOLSCHI, probabil ca din spirit de contradictie, a dorit sa demonstreze contrariul si s-a apucat sa calculeze elementele orbitei unei planete transneptuniene care ar fi perturbat, in momente diferite, orbitele a 4(patru) comete diferite, deci mergand pe metoda sugerata de FLAMMARION pe la anul 1880. Lucrarea lui NADOLSCHI a aparut in anii'80, inainte de aparitia cartii mele HUMBUG...(1984). Apoi evenimentele au decurs dupa cum am aratat pe larg in lucrarea mea ISTORIA CRESTERII SI DESCRESTERII PLANETEI X(PLUTON), de la inceputuri, descoperirea lui URANUS pana la momentul degradarii lui PLUTON, la PRAGA in august 2006 in cadrul ADUNARII GENERALE A UAI. In anul in curs lucrarea lui NADOLSCHI, care are 17 pag. a ajuns de la mine la MARCEL JINCA, care a calculat o efemerida noua pentru anul in curs(2011) planeta X1, daca exista, aflandu-se in constelatia SEXTANTUL. Apoi, vazand ca vanatorii nostri de asteroizi, din tara si strainatate, NU se inghesuie sa o caute si eventual sa o descopere, am pasat problema prin intermediul amicului dr.HARRY MINTI, care se apucase sa traduca cartea lui MIKE BROWN, in care acest astronom american, care lucra cu telescopul SCHMIDT de 48" de la MOUNT PALOMAR, acestui norocos descoperitor, care, printre altele, a descoperit pe ERIS, care s-a dovedit a fi mai mare decat PLUTON, umpland paharul...Voi ce parere aveti?
                                                                                                                    VIRGIL