-----------------------------------
Daniel Tom
20 Oct 2011 10:59

Celestron FirstScope
-----------------------------------
Salutare, numele meu e Daniel. De ceva vreme m-a prins &#537;i pe mine microbul acesta venit dintre stele &#537;i ma tot bătea gându' sa îmi iau &#537;i eu un telescop. Fiind mai restrâns la buget, am hotărât sa îmi iau ceva mic, ieftin, portabil &#537;i intre timp sa îmi pun bani deoparte pentru ceva mai serios. Asa ca mi-am luat un FirstScope. Aseară am hotărât sa îl scot pu&#539;in pe balcon. L-am scos cu câteva ore înainte sa se "a&#537;eze" la frig si neavând foarte mult timp l-am îndreptat spre Jupiter cu ocularul de 20mm. Se vedea foarte mic, se distingeau slab sateli&#539;ii. Am schimbat ocularul cu cel de 4mm &#537;i de data asta s-a văzut mai bine, mai mare pu&#539;in, cu 3 sateli&#539;i clar vizibili. Mai de&#539;in &#537;i un binoclu 8x30 prin care mi se părea ca vad Jupiter mai mare ca prin telescop :D. Totu&#537;i nu asta era problema. Planeta se vedea în culori diferite &#537;i ie&#537;ind dintr-o parte u&#537;or ni&#537;te raze, nereu&#537;ind sa focalizez perfect. Ma gândesc ca trebuie colimat (lucru ce nu &#537;tiu sa fac) sau ma gândesc ca poate cu alte oculare se va vedea mai bine. Întrebarea mea e dacă merita sa cumpăr alte oculare pe lângă cele standard la acest telescop, dacă vor avea un efect mai bun. Pentru ca momentan portabilitatea e necesara, iar acest telescop e mic &#537;i foarte portabil. Mi-ar plăcea sa îl folosesc &#537;i sa învă&#539; astronomia cu el. Maine merg la tara pentru câteva zile &#537;i acolo am posibilitatea sa îl testez fără poluarea luminoasa din ora&#537;. Vom vedea cum se comporta. Am scris deja un roman. Toate cele bune.