-----------------------------------
Gaman Gabriel
22 Oct 2011 21:04

Seben Star Commander 60/900
-----------------------------------
Seben Star Commander 60/900 este primul meu telescop.Dupa multe cautari,am ajuns la concluzia ca imi trebuie un telescop pentru amatori,dar sa fie destul de puternic.Pe un site cu intrumente astronomice,am gasit telescopul care a deschis poarta cerului pentru mine.Seben Star Commander 60/900 este un telescop refractor foarte bun,poate chiar excelent pentru amatori.Instalarea lui e putin complicata,dar merita.In prima seara in care am iesit cu el,am vazut Luna.Am inceput cu ocularul de 20mm si se puteau observa craterele Lunii.M-am perfectionat,cu timpul,in observatii si m-am gandit sa vad adevarata lui putere de marire.Intr-o seara,am observat ca Jupiter rasarise si am iesit rapid afara cu telescopul.Ca si incepator in observatii astronomice,am avut mari dificultati in observarea lui Jupiter.Nu prea ma descurcam cu focalizatorul (la Luna a fost usor).Am dat focalizatorul la maxim si am fost dezamagit si am plecat inapoi in casa.Dar,nu am renuntat,si in aproape fiecare seara am iesit la observatii si am invatat sa folosesc focalizatorul,planeta Jupiter devenind mai ''clara'' cu fiecare seara.In final am reusit sa vad cea mai clara vedere cu Jupiter;vreau sa zic ca pentru a vedea foarte bine cele 2 benzi ecuatoriale ale lui Jupiter,va trebuie oglinda zenitala,ocularul de 20 mm si o focalizare buna.Am incercat si cu celelalte oculare si a fost un succes,dar nu am putut sa vad Marea Pata Rosie(poate nu era atunci pe partea in care ma uitam eu).Voi face mai multe observatii,si am incredere in telescopul meu.

Alte date:a costat 310 lei,cu toate accesoriile (4 oculare,2 lentile Barlow si un filtru pentru Luna.Eu sunt foarte multumit de el si daca aveti un buget mai limitat,vi-l recomand.

Am creat acest topic in special pentru acest telescop,dar si pentru cei care detin acest model de telescop.Cer senin!

P.S.:Scuzati-ma pentru eventualele greseli de ortografie(scriu rapid la tastatura)