-----------------------------------
Patrunjel
23 Oct 2011 20:28


-----------------------------------
Am ales montura ecuatoriala cam din acelasi motiv pentru care o aleg si astrofotografii, odata ce am prins un obiect in camp, nu trebuie decat sa misc umpic pe RA ca sa compensez miscarea de rotatie a Pamantului, cand e nevoie. Si pe langa asta, am eu o placere mai mult sau mai putin ciudata in a masura chestii, si o montura ecuatoriala mi-ar permite sa-mi notez la fiecare observatie pozitia obiectelor pe ambele axe si sa le obsev evolutia :) Pur si simplu mi se pare mai interesant cu montura ecuatoriala.
Am vazut undeva dob de 150 (sper sa nu zic prostii) la 1000 de lei, si asta depaseste bugetul. Nu am la dispozitie decat maxim 800ron.

Da, stiu ca la observatii vizuale nici nu se compara cu astrofoto (na, pana la urma sunt ore de informatii), am un binoclu de 50mm(din "vina" caruia am si dat de astronomie :D ) si am observat asta, insa eram curios de exemplu, care e diferenta dintre Andromeda prin 50mm comparat cu +4.5". Eu doar ma gandeam ca o fotografie cu timpi de expunere destul de mici (aici vorbesc de ordinul secundelor) ar putea arata similar cu o observatie vizuala.

Ambele telescoape vin cu barlow, si au si oculare care se apropie de limita teoretica a telescopului (in combinatie cu barlow).