-----------------------------------
Daniel Tom
27 Oct 2011 00:20


-----------------------------------
Tinand cont de pretul pe care il are, eu zic ca acest telescop isi face treaba. Curand doresc sa achizitionez pentru el un Barlow Omni 2x si un ocular Plossl Omni 6mm. Am inteles ca aceste doua accesorii vor scoate ce e mai bun din acest telescop. Pentru mine portabilitatea inseamna foarte mult, deoarece nu am o masina cu care sa transport un telescop mai greu de cate ori merg la casa de la tara. Acest telescop e foarte usor de transportat. Fiind foarte noob in observatii, mai am muuulte de vazut cu el pana ce sa am pretentia la ceva mai mare. Locuiesc la bloc, balconul e orientat in curtea din spate si sunt ceva copaci pe acolo. Nu prea vad mare lucru. Azi am incercat sa caut M31. Am reusit sa o gasesc cu binoclul iesind jumatate pe geamul de la balcon deoarece era desupra si balconul are un mic acoperis pentru ploaie. Vroiam sa vad cum se vede prin telescop dar nu puteam, asa ca l-am luat in mana si am iesit cu el in mana jumatate afara din balcon si cu ocularul de 20mm am reusit dupa vreo 2 minute sa gasesc M31, orientandu-ma dupa o antena parabolica de deasupra :D. Chiar daca cu ocularul de 20mm ce a venit impreuna cu telescopul nu a fost mare diferenta fata de binoclu, am fost bucuros. Cu cel de 4mm nu am reusit nicicum. Oricum, imi place acest telescop. :D