-----------------------------------
neox
01 Noi 2011 02:31

Refractor Jaegers 82mm F/15
-----------------------------------
Na c-am comis-o 8)  :mrgreen: . Pana la urma aroma de refractoare Jaegers pe cale de disparitie m-a ajuns de la Surplus Shed asa ca am comandat un obiectiv de 83mm F/15 cu tot cu celula. 
Desi ma tenta sa ma arunc la unul de 4" F/15, faptul ca nu sunt acoperite antireflex plus ceva dubii de la cei care le-au achizitionat deja m-am decis la fratele mai mic de 83mm/1200mm dar care a primit review-uri excelente.

Obiectivul e spatiat dar nu pare a fi Fraunhofer (cel putin nu unul normal) pentru ca spatiul intre lentile e mare, distantierul are mai mult de 2mm (n-am apucat sa masor exact). Totusi nu e o greseala pentru ca altii care l-au folosit deja confirma rezultate foarte bune.

Normal ca se pare ca baietii de la SShed l-au montat nitel invers in celula incat semnele de pe margiena sticlei n-aveau nici un sens pana am descoperit ca un element trebuia rotit. 

Refractorul Jaegers o sa fie un proiect pentru viitorul cat de cat apropiat, sper sa ma pot apuca de el cat mai repede in functie de materiale si fonduri dar abia astept sa pot trage o privire prin unul din ultimele obiective ramase in lume  :wink: