-----------------------------------
Decernus
04 Noi 2011 14:12


-----------------------------------
Mai ai alternative: ATM sau cumpărarea unui instrument construit de un ATM-ist. Poți atunci avea un dobson truss foarte ușor, impachetabil în bucăți mici sau să construiești un mic observator. Pentru poze ai nevoie atunci de o platformă ecuatorială și un rotator de câmp, un coma-corector bun, alti bani.

faza cu observatorul mic, e in proiect peste cativa ani, acum nu intra in discutie. 
Sunt deschis si la cele home made, insa am 0 informatii. Cum, cine, unde , cat costa, cat dureaza, riscuri, avantaje, no idea. Nu ma pricep la partea tehnica si constructiva. Nu-mi pot da seama de seriozitatea unui asemenea intreprinderi. N-am studiat deloc pista asta, dar e o sugestie interesanta.

Daca ar fi sa iau in calcul o asemenea pista, recunosc ca m-ar tenta o montura pe care sa pot pune si un refractor simpatic si un newtonian monstruos, dar la fel dupa ce voi fi facut un mic observator, pt ca o asemenea jucarie e greu de luat in spate.
mersi de sugestie, o sa incerc sa vad ce sapaturi pot sa fac si cum sta treaba asta.