-----------------------------------
Adrian Sirean
06 Noi 2011 04:27

Binocular + doua oculare zoom = problema focusare?
-----------------------------------
Salutare. 

Ma tot bate gandul sa imi achizitionez doua Hyperioane cu zoom + un Binoviewer stereo. Intre timp cautand pe net o varianta mai accesibila dar in acelasi timp de calitate, am aflat ca unii au probleme cu focusarea in acest setup. Nu zicea exact ce focus avea respectivul, doar telescop reflector de 114/900.

Eu am la telescop focuser Crayford 2" cu adaptor de 1,25". Folosesc momentan un ocular cu zoom si nu am probleme, sunt undeva pe la jumatetea cursei, deci mai e loc. Dar nu am idee cum se va comporta cu acest Binocular, daca ma incadrez sau sunt inafara focalizarii. Ba mai mult cateodata mai am nevoie si de barlow. Am vazut ca acest binocular vine si cu un barlow anume. Ar fi foarte frustant sa achizitionez setup-ul de mai sus ca apoi sa nu ma pot folosi de el.

Asa ca daca aveti idee sau mai exact daca chiar detineti asa ceva pe focalizatorul de mai sus sunt ochi si urechi.

Va multumesc.

PS: Telescopul pe care urmeaza sa le montez (daca e totul in regula) este cel din semnatura, momentan.

PS2: Inca ceva, de exemplu daca folosesc doua oculare de 50 grade cam cat s-ar marii campul vizual prin binocular? 60, 70 sau ramane tot 50 grade pentru ca atat are ocularul.