-----------------------------------
dmtr69
06 Noi 2011 12:09

Cateva roiuri
-----------------------------------
Set up: 6"Dobson F8, camera video CCTV. Perioada filmarii 27-30 oct. Temperatura aprox. 0 grade. Stabilitate atmosferica f.buna(am filmat si cel mai bun Jupiter). Negura la altitudini joase(Calea Lactee deabia vizibila la zenit). Locatie: Busteni. Inregistrare video(mpg2) cu integrarea camerei de x256(5sec),AGC low. Film editat cu Avidemux(ramas cam 30%) si salvat avi.Din avi extrase jpg(o poza la 2sec film). Din cele 125 cadre identice corespunzatoare filmarii unei imagini cu integrare 256x(25fps x 5sec) am scos doua-ar fi trebuit sa extrag doar un cadru pt ca prin stacarea cadrelor identice nu cred ca am o crestere a raportului S/N. Deci practic numarul de cadre folosite trebuie redus la jumatate.
  Pozele cu roiurile globulare M2 si M15 realizate prin stacarea a 100-200 cadre(DSS);roiurile deschise prin stacarea a 40-100 cadre. M35 si DoubleCluster( NGC869&NGC884) realizate prin combinarea panoramica a 7-8 poze, fiecare facuta prin stacarea a 30-40.
 Pierdreile de calitate sunt inerente compresiei repetate(mpg2-xvid-jpg), dar inregistrarea in avi necomprimat ar crea niste fisiere prea mari.