-----------------------------------
Adrian Sirean
06 Noi 2011 22:40


-----------------------------------
Sunt pe deplin constient ca nu am nevoie de grosismente mici ci doar pentru ghidare. Dar in acest caz folosesc luneta cautatoare. O marire de la 100x pana la 150x obtin chiar foarte usor cu ocularul cu zoom sau chiar si cu cele fixe din dotare. 
Nu inteleg de ce in general nu prea sunt acceptate ocularele cu zoom mai ales cele scumpe, cu constructie Super Plössl, parerea mea e ca isi fac treaba destul de bine. Acoperire multipla, nici urma de reflexie, iar campul, ei aici ar fi o mica problema dar doar la 24mm unde campul este relativ mic. Dar la o marire de 100x-150x campul devine intradevar mare, peste 52 grade ca in cazul ocularelor normale. Este chiar invers ca la cele fixe, la marire mare ai camp mare. Cu cat maresti grosismentul cu atat se mareste campul.

Iar referitor la binocular, parca nu ma linistesc pana nu imi achizitionez unul. M-a prins rau microbul. Ocularele cu zoom de calitate sigur vor functiona foarte bine pe acest binocular mai ales ca au reglaj separat pentru dioptrie. Astfel as fi acoperit pe o plaja de la 62x si pana la 187,5x. Foarte acceptabil as zice. Intr-adevar costa ceva dar cand te prinde microbul, greu mai scapi. 

Astept totusi review-ul colegului de pe forum. Totul atarna in balanta acestui review.