-----------------------------------
psemil
07 Noi 2011 11:53

Nebuloasa Rosette
-----------------------------------
Dupa 3 saptamani de teste nefarsite cu noul corector (ASA Keller reducer 0.73x) am reusit in sfarsit un reglaj rezonabil.
Am ridicat oglinda mai sus cu 30mm, colimarea mai buna ca niciodata (arata perfect la f4,5 insa insuficienta la f3,3 dupa cum se vede in poza) si am inlocuit prelungitorul stramb de la teleskop-service (care venise impreuna cu corectorul) si inelul T...
Inca nu l-am testat suficient (nici nopti bune nu am avut de cand am identificat problema cu prelungitorul) pentru a ma putea pronunta in privinta corectiei insa e surprinzator de luminos... De 1,9 ori mai luminos decat la f4,5, de 2,25 decat la f5,  si de 5 ori mai luminos decat la f7,5 (telescoape cu rap focale pe care intr-un fel sau altul am pus mana).  http://en.wikipedia.org/wiki/F-number

Gata cu povestile: Newton 8'', ASA Keller corector/reducer, Eq6 Pro, Canon 500Da,TS OAG. Exp -52x3,5' , iso 800 - total 3h Temperatura 2 grade  Transparenta 5/10, Seeing 2/10. Seeingul a fost atat de slab incat la jupiter nu se vedea nici o banda... Ghidajul OAG a fost pe masura seeingului cu RMS intre 0,51 - 0,75   :lol:  :lol: