-----------------------------------
saiph
11 Noi 2011 16:13


-----------------------------------
Se pare că vânzătorul a umblat pe-acolo, împreună cu un alt membru al forumului (parcă saiph a zis). Imaginea din foto e luată cu Barlow 5x de-aia e jalnică, cred. :) Am specificat că e exemplificativă. Mi-aș băga eu nasul pe-acolo, dar trebuie întâi să studiez problema, să văd cum se poate demonta obiectivul.

PS: am senzația că, pe lângă spărtura de la parasolar și lipsa șurubelului de la finder, am cam luat o mică țeapă și cu luneta. Și am zis să nu iau SH-uri... :?


Salut.

@ Ursamajor:  Te-as ruga sa te informezi corect si sa te exprimi corect atunci cand faci afirmatii care includ si alte persoane decat cele implicate intr-o discutie. :)
In primul rand, "am umblat" se traduce prin "am dezasamblat celula obiectivului, am curatat, respatiat si asezat corect componentele dubletului, am reasamblat si testat obiectivul". Nu aparea sub nici o forma ceea ce ai postat. Mai mult ca sigur este un defect indus de tensiuni aparute in urma socului primit pe transport.
Apoi, nu e nici o filosofie sa-ti bagi nasul. Totul e sa nu faci vreo nefacuta ;) Cel putin nu mai mare decat a facut-o deja "Compania Nationala". Nu cred ca ai nevoie de ajutorul a 1300 de oameni pt a desfileta inelul de fixare.

La cum stiu ca se vede(a) prin luneta asta si prin celelalte Bresser-uri 70/700 care mi-au trecut prin mana, in mod sigur nu este vorba despre o teapa. O sa te convingi singur dupa ce-i da-i de cap ;) Daca ai dubii in privinta calitatii obiectivului, de ce nu-l rogi frumos pe Zoth sau pe dl Stanescu sa ii faca un test. Iti vei lua o piatra (sau o sticla) de pe inima :)



Spor!