-----------------------------------
Otonnel
21 Noi 2011 16:31

Un mic sfat
-----------------------------------
Salutare, de ceva vreme ma pasioneaza si pe mine cerul si pana acum am avut ocazia sa il observ printr-un binoclu rusesc militar de 8x30 (imprumutat). Acum cateva zile am primit cadou un Celestron FirstScope cum e asta: http://www.skywatcher.ro/Cel/fs76.htm. Din cate am citit, ocularele cu care vine acest FirstScope sunt foarte proaste. Inca nu am testat telescopul, dar nu am asteptari mari de la el. Ideea e ca nu am mai detinut pana acum nici un telescop, dar "rasfoind" multe forumuri, stiu cam la ce sa ma astept cand ma uit printr-unul. Momentan nu imi permit un telescop prin care sa vad detalii la planete sau la DSO, si decat sa imi iau unul putin mai bun decat acest FirstScope, de care sa ma satur repede, mai bine astept pana voi avea destui bani.
Tinand cont de acestea ma gandeam: se merita sa cumpar de exemplu un Barlow 2x si un ocular de 4mm cu care sa obtin o marire de 150x la acest FirstScope? (Ambele accesorii pe care am pus ochii ar costa cam 300 RON) Voi vedea ceva detalii la obiecte? (Ma cam indoiesc)
Sau a doua varianta ma gandeam la un binoclu mai mare cum ar fi SkyMaster 15x70 sau 25x70 care costa 400 RON, si sa improvizez un trepied pana ce voi avea bani sa imi cumpar unul? Daca e sa fie binoclul, care din ele? 15x70 sau 25x70?

Si o ultima chestiune, ca sa nu mai deschid un alt topic: care e diferenta intre acromat si apocromat? Cautand pe google, m-am derutat mai tare. 
Hai ca v-am bombardat cu intrebari, mersi anticipat pentru cei care isi fac timp sa raspunda.

Va salut.