-----------------------------------
Mircea Pteancu
21 Noi 2011 23:11


-----------------------------------
Nu cumpara in nici un caz ocular de 4mm.
Foloseste acel mic newtonian numai la puteri mici,intre 20x si 50x.
Sfatul lui Teo este bun,cauta niste oculare Plossl ''second-hand'' cat mai bune de aici de pe forum,la ''Vinde''.Mai tarziu vei avea nevoie oricum de oculare bune.In loc de un Barlow si un ocular,cred ca de banii aia poti cumpara un ocular bunicel.Sa nu fie sub 6mm.
Nu fi ''botanist'' nici la binoclurile mari deoarece un trepied bun nu se poate fuseri asa de usor.
Daca mergi pe varianta binoclu,i-ati ceva ce nu te vei jena sa pastrezi in viitor,un cat mai bun binoclu de 10x50mm.

Eu asta as face in locul tau:mi-as cumpara second-hand un Plossl de 6mm cu 100-150 lei si un BTC 10x50mm cu 250 lei si as avea si camp larg excelent in binoclu si as vedea si craterele selenare,cel putin cele doua benzi ecuatoriale si satelitii galileeni ai lui Jupiter,Mizar ca dubla,patru stele in Trapez si M42 in Orion,candva inelul lui Saturn,roiuri Messier....toate la 50x in telescop.La 50x deja incepi sa vezi ceva detalii.
Sa nu crezi daca cineva iti  spune ca nu ai ce vedea cu un binoclu de 10x50mm si cu un telescop de 50x.
Mircea