-----------------------------------
Otonnel
24 Noi 2011 02:44

Ce am vazut aseara! (Incepatori)
-----------------------------------
Buna tuturor, am decis sa deschid acest topic fiind incepator si negasind un topic asemanator la aceasta sectiune. De curand mi-am achizitionat un binoclu 10x50 si l-am scos la primele observatii. Prima data am folosit Mini-Telescopul FirstScope, dar pana nu imi achizitionez ceva oculare de calitate, am decis sa il las deoparte. Privitul prin Phantom-ul 10x50 m-a fascinat. 
Prima data in jurul orei 19.00 am vazut Jupiter si lunile sale. Am consultat Stelarium si am vazut ca era vorba de Europa si Ganymede in dreapta si Callisto in stanga, Io nefiind vizibila deoarece trecea prin dreptul planetei. Pe la ora 12.40, am privit Pleiadele. Minunate. Am stat cu Pleiadele in vizor cateva minute. Am reusit sa vad steaua dubla din Pleiade, Asterope (sa ma corecteze cineva daca gresesc). Mai jos spre dreapta campul vizual s-a umplut de stele. Erau Hyadele? Apoi am mers la Orion si am stat iar cateva minute in sir cu ochii pe M42. Foarte frumoasa, mai ales privita cu vederea periferica. Se vedea mai luminoasa asa. Poluarea luminoasa din zona plus vreo doua becuri in parculetul din fata balconului nu mi-au permis mai multe lucruri. Cam atat in seara asta, voi studia mai atent Stellarium, sa incerc sa gasesc si alte obiecte interesante data viitoare.

Cam asta a fost prima mea sesiune de observatii. :D De indata ce imi iau oculare si la mini-telescop, voi combina observatiile cu amandoua instrumente. Pana data viitoare, va doresc cer senin tuturor.