-----------------------------------
neox
25 Noi 2011 19:24


-----------------------------------
Progrese, progrese... :D 

Am petrecut ultimele zile cu corectia parabolei pas cu pas si desi merge mai greu din cauza ca trebuie sa intercalez lucrul efectiv la oglinda cu testarea si activitatea zilnica  simt ca ma indrept inspre directia buna.
Mai jos cateva din graficele testelor; in principiu am incercat sa corectez mai intai marginea dar se pare ca zona centrala a tinut neaparat s-o ia inainte. Cursele au fost intai lungi cu descentrare mai mica dupa care din cauza ca centrul tindea spre o groapa fata de restul suprafetei am marit descentrarea si am scazut un pic lungimea pentru a da ocazia si la restul suprafetei sa se conformeze. Desi marginea nu a cooperat chiar cum vroiam totusi a scazut mult fata de starea initiala, forma generala a trecut spre hiperbola ( sau mai bine zis supracorectie). Fiindca centrul era prea adanc iar zona 3 mult prea inalta am decis sa revin la curse normale 1/3D 'W' care au ajutat mult sa scad din diferente. In plus marginea s-a corectat deja mult mai bine prin cursele normale. 







Marginea a scazut de la 0,30 la 0,06  din lungimea de unda iar zona 3 de la mai mult de 0,40 la 0,16.
Strehl 0.93...mmmmm :mrgreen: 

Pana acum am lucrat in ture de 15 min. dar in momentul asta o sa continui princurse normale dar in pasi mici de maxim 10 min. poate si mai putin sa nu stric suprafata. 
S-ar parea ca supracorectia a fost de bun augur pentru ca diferentele dintre muntii de pe zona 3, margine si depresiunea centrala au aproximativ valori egale, deci am sanse ca prin cursele normale sa pot corecta cam toate zonele in acelasi timp.

Suprafata oglinzii arata mai bine decat ma asteptam, s-ar parea ca oxidul de ceriu de la Stathis e mult mai bun decat ce am vazut la americani, se apropie mai mult de oxidul de fier. La fel smoala de pe matrita lucreaza bine fara nici un semn de contact precar si rezultatele sunt chiar previzibile un lucru destul de rar la o figurizare mai ales facuta de un incepator ca mine. :) 



Mike Lockwood glumea ca figurizarea ( mai ales parabolizarea) e un pic cam ca alergatul dupa turma de iepuri...pai cam este  :lol: ....dar pe de alta parte incepe sa mi se para chiar simplu :mrgreen:

Daca treaba o sa evolueze dupa asteptari e posibil sa termin oglinda in cateva zile. Domane ajuta! :D