-----------------------------------
VALENTIN-M
01 Dec 2011 19:27


-----------------------------------
Multumesc D-lui Mircea si si D-lui Tamasflex pentru sfaturi si scuze pentru itarzierea cu care raspund pe site. Cand nu vorbesc pe aici sigur condtruiesc ceva. Este vorba despre o motorizare cu telecomanda pentru focuser, o idee pentru telescopul lui Lucian Curelarul. Am s-o prezint aici dupa finisare.
    La bancul optic inca nu am renuntat. Am o gramada de lentile si grupuri de lentile de la diferite dispozitive optice pe care vreau sa le asammblez in diferite oculare sau obiective. Problema mea este ca NU am gasit un manual practic pentru a ma indruma in acest sens. Sa fiu mai explicit: in electronica ai achema unui montaj dupa care conectezi transidtorul, resistorul, condensatorul etc. alimentezi, injectezi semnal, reglezi si obti dispozitivul electronic . Si in optica trebuie sa fie ceva asemanator si pe masura ce stapanesti anumite date si asezi mai multe lentile cu datele optice corespunzatoare trebuie sa iasa ce-ti doresti. Poate la inceput ma rau dar... perseverezi.  Pana acum am facut mai mult "dupa ureche". astept indrumari de la cei pasionati.
    multumesc,    Vali