-----------------------------------
Zoltan
02 Dec 2011 00:01


-----------------------------------
Multumesc mult de primire si incurajari. Pe moment citesc in draci, am citit si pana sa iau telescopul. O sa descarc si manualele, o sa continui sa citesc si postarile celor mai priceputi ca mine (cam toata lumea). 

La mine cam toate pasiunile se leaga de munte, daca m-as rupe de el as fi orfan. Am inceput cu drumetii si expeditii montane cu tatal meu, am continuat multi ani mai tarziu cu motocicleta pe drumuri forestiere, din motocicleta am dat in offroad auto. Toate sunt insa pretext pentru a fi "la altitudine ". Paralel am incercat sa pastrez toate frumusetile vazute cu ajutorul aparatului foto (boala mostenita de la tata). 

Privitul cerului a fost intotdeauna latent, eram fost in stare sa stau ore intregi departe de foc, privind cerul. Recunosc, in cazul meu esteticul e mult mai important ca stiintificul, desi meseria ar trebui sa impuna opusul. Masinuta de teren are in sfarsit loc de un telescop, ca sa pot vedea mai mult decat ce prindeam cu ochiul liber. Sper ca, in sfarsit, sa reusesc sa si pastrez imagini cu peticele de noapte pe care le admir. Nimic spectaculos, mai mult pentru sufletul meu.

@Stanescu Octavian - am umblat in multe din locurile de care intrebi, in ultimii trei ani am refacut multe din rutele batute la pas prin tinerete. La Buta am fost in primul rand pe jos, in zona am umblat si cu motocicleta. Chiar pana la cabana nu am mai urcat de la ultima traversare a Retezatului. Prin rezervatia Domogled Cerna am trecut in 2009, facand traseul intreg pana la Baile Herculane. Sper ca drumul lui ??? sa ramana o utopie pentru ca asfaltul sa nu spurce minunatiile alea de locuri(asa cum ma tem ca se va intampla pe Transalpina). Multe trasee parcurse sunt prezentate pe pagina mea web, ca imi place sa descriu locurile mai deosebite pe care le-am vazut. 

Daca ai vreodata nevoie de informatii sau sprijin logistic in zona, le dau cu multe placere pe ambele. Mai nou am descoperit niste trasee care fac rapid accesul catre Muntii Sureanu, pe timp de vara in cam o ora pot ajunge pe Varful lui Patru sau varful Sureanu. La vara intentionez sa stau cateva zile pe Transalpina, cred ca e cel mai bun loc pentru observatii. Imi ramane insa cel mai la indemana fie sa urc in Parang, fie in spatele Parangului, pe Groapa Seaca.

@ioanIS - ma bucur ca suntem aproape. Poate o sa ne si vedem. Privitor la binoclu, cred ca va putea urma si asa ceva, intr-adevar e foarte util. Pe moment m-am descurcat, mai modest, cu teleobiectivul aparatului foto.

PS. La atatea pasiuni fie ajung sa se deranjeze una pe alta, fie se completeaza ca sa poti sa te bucuri de cate una oricand. Salutul aici e "cer senin". In motociclism deseori se ureaza "asfalt uscat", desi in motociclismul in teren nu inseamna nimic. La offroadul auto insa distractia devine mai intensa cu cat e umezeala si noroiul mai mult. O sa incerc sa scot maximul din toate.