-----------------------------------
theogon
02 Dec 2011 19:27


-----------------------------------
Întotdeauna compromisul generează frustrări. Un binoclu mare e greu ca naiba, te obosește repede și nici nu produce imagini ca un instrument mai mare (să zicem cu apertura peste 180-200 mm).
Deci ai achiziționat un instrument greu căruia nu-i poți folosi lamaxim atuul, care este tocmai greutatea mică.
Cred că un binoclu bun 10X50 sau pe acolo este suficient. Mai departe un newton de 250 sau mai versatil un SC de 8' (are numai 5,6 kg!) oculare bune și binocular plus evident o montură te vor ține ocupat multă vreme.
Despre binoculare s-a mai scris pe forum însă nu foarte des pentru că sunt puțini care își pot permite să achiziționeze unul. Am profitat de faptul că Horatius mai scoate la bătaie căte un echipament pe care îl poți testa fără să îl plătești. Asta te împiedică să te uiți la poze pe net și să visezi una și să te trezești la achiziționare că de fapt ți-ai fi dorit alceva.
Imaginile furnizate de binocular pentru Lună și planete sunt memorabile și am vrut ca acest lucru sa fie cunoscut