-----------------------------------
horatius
02 Oct 2006 22:54


-----------------------------------
pana sa ajungem la DSLR-uri, ar exista vreun clasament al "sapunierelor digitale" care sa fie cat de cat potrivite pentru astro? 


In primul rand camerele foto tip point and shoot nu sunt "apuniere". Faptul ca unii le iau in deradere nu le fac sapuniere. Ele sunt facute cu scopul de a face poze ziua, iar unele si in conditii de lumina scazuta. Nu sunt facute pentru astrofoto. Faptul ca pot fi folosite pentru astrofoto e doar o calitate secundata a unora.

Dintre cele mai bune si care le poti cumpara acum de la magazin sunt urmatoarele modele, pe care le-as cumpara chiar si eu (si probabil voi cumpara lunile ce urmeaza unul din ele pentru a inlocui actuala mea camera depasita moral deja):

Canon A610 si Canon A700. Primul are chip de 5 mega, al doilea parca de 7. De ce sunt bune: expunere de 15 secunde, reglaj complet manual, chip ccd mare (pixelii nu sunt inghesuiti pe un chip mic) ceea ce inseamna zgomot mic. In plus obiectivele sunt foarte bune (la A610 din 9 elemente din care 3 asferice parca, la 700 nu mai stiu ca e recent aparut, dar se poate cauta pe net).