-----------------------------------
ZENDOW
17 Dec 2011 22:42

MONTURA PARALELOGRAM
-----------------------------------
Dupa ce i-am aplicat fardurile necesare in aceasta seara am avut ocazia sa verific pe stele montura paralelogram impreuna cu binoclul 20x80TS triplet.

Imaginile au fost destul de spectaculoase, ma obisnuiesc mai greu cu focalizarea individuala a ocularelor,dar putinul interval de timp fara nori a fost suficient pentru cateva prime concluzii:
1. binoclul este destul de luminos, are totusi  aberatii cromatice la obiectele foarte stralucitoare (chiar daca este triplet) si cred ca mai are pana la o climare perfecta
2 montura se misca foarte bine dar am descoperit si un neajuns: articulatia care roteste binoclul in plan vertical nu poate sustine ferm pe obiect binoclul la altitudini mari( o sa incerc sa scurtez bratul care face legatura dintre suportul binoclului si prima articulatie)
3. pentru o vizualizare mai comoda din picioare o sa maresc lungimea bratului central (am si varianta maririri lungimii picioarelor la trepied)

Am si doua fotografii pentru cele doua posibilitati de a folosi montura paralelogram : in picioare sau pe sezlong