-----------------------------------
ZENDOW
18 Dec 2011 01:57

MONTURA PARALELOGRAM
-----------------------------------
Multumesc pentru aprecieri!

Montura paralelogram este foarte usor de realizat , nu are dimensiuni critice si este relativ ieftina(singura piesa mai costisitoare este trepiedul care trebuie sa fie unul solid, cel din lemn dupa experienta mea fiind unul foarte bun).

In privinta "proiectarii" , aceasta s-a rezumat la a reproduce cu mare aproximatie cateva detalii vazute pe net. Am vazut chiar variante in care saibele de teflon lipseau, dar cred ca nu functioneaza la fel de lin. 

Laurentiu, vizualizarea din sezlong ofera confort si e potrivita daca vrei sa admiri pe indelete obiecte (esti indragostit de ele!), dar ofera camp limitat de actiune. Daca vrei sa treci repede de la un obiect la altul atunci pozitia in picioare ofera camp larg de miscare si daca inaltimea monturii este potrivita cu inaltimea observatorului nu este nici foarte obositoare.

Marian Achim cu care am impartit aceasta prima experienta cu aceasta montura a fost probabil dezamagit ca am schimbat bidonul cu contragreutati metalice. Aici am avut de rezolvat o lipsa de contragreutate si a trebuit sa lasam si clestele pe pozitie!