-----------------------------------
ZENDOW
21 Dec 2011 21:42

cOMPROMIS
-----------------------------------
Cristi, au fost chiar atacuri directe la persoana mea si nu le-am raspuns , deci nici vorba de asa ceva in schimbul de idei pe care l-am avut cu tine si asa cum ai spus sper sa ne ajute sa luam decizii cat mai bune si mai ales in cunostiinta de cauza.

           Si eu am tentatia de a da iama in echipamente noi, dar ma gandesc ca nu am epuizat nici pe departe posibilitatile instrumentelor pe care le am si incerc sa ma retin in a cheltui prea mult intru-un hobby  pana la urma. Astronomia o facem de placere si ar fi pacat sa facem din cumpararea de echipamente din ce in ce mai performante un scop in sine.

     Daca privim un pic la astronomii cu state vechi vedem ca si-au facut un arsenal destul de limitat  cel putin din punct de vedere carateristicilor  si al preturilor, dar in general de buna calitate. Insa au folosit la limita instrumentele pentru a vedea cat mai mult cu ele.

      Personal cred ca in aceasta perioada economica dificila ar trebui sa promovam astronomia cu mijloace cat mai modeste dar care sa ofere satisfactie.
     Nu pot sa nu apreciez insa astronomii pasionati dar si cu resurse finaciare, care investesc in echipamente performante (mai ales in astrofoto!) si care chiar le folosesc cu rezultate foarte bune.

      Cand vorbeam de snobi ma refeream la cei care cumpara echipamente scumpe le folosesc de 2-3 ori dupa care le abandoneaza sau le vand! Peste tot in acest forum exista indemnul de a testa aceasta pasiune si dupa ce esti convins de "virusare " poti trece la pasul cu echipamente scumpe.

      Am retinut mesajul unui astronom de pe forum care a aparut mai mult la rubrica vanzari si care recunostea ca vinde pentru ca nu mai are dispozitia necesara sa priveasca la stele si cu banii obtinuti spera sa faca ceva util. Nu il acuz de nimic si chiar apreciez franchetea cu care recunoaste acest lucru! Pasionatii insa raman si investesc bani si timp (atat cat au) in acest  frumos hobby.

    Pentru ca la mine a aparut o "copca" de cer senin incerc sa mai scot sub stele paralelogramul.

Cer senin!