-----------------------------------
valy
22 Dec 2011 13:49


-----------------------------------
Arduino mega are miliarde de I/O-uri, comazi tot in casa cu el: http://arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardMega2560. Eu am luat modelul Uno care are mai putin dar cred ca sunt suficiente.

Controlerul poate functiona in 2 moduri:
- independent, dar aici iti trebuie un ecran pt. info, sa stochezi diverse comenzi simple, iti trebuie butoane, etc. Am vazut ca un program simplu are 3k, el avand memorie de 32k parca. Arduino mega are 256k.
- doar ca intermediar/controler pt. motoare, comenzile propriuzise sa vina din PC, aici n-ai limitari.

Arduino e foarte flexibil, poti incarca diverse programe pt. diverse aplicatii, incarci programul de meteoriti, pozezi meteoriti, incarci pt. montura EQ, faci astrofoto, incarci pt. CNC, faci CNC, si tot asa.
Ce-mi place e ca in 5 min. poti face un soft si poti folosi controlerul pt. control de motor. Are si I/O analogice cu convertor inclus pt. semnale/senzori/potentiometre analogice. Din linii de cod gen GET/SET poti citi/scrie foarte simplu pe porturile analog/digital. Alimentarea e flexibila 7-12V, are el stabilizator convertor la 5, 3.3 (depinde la cat merge microcontrolerul).