-----------------------------------
zoth
02 Ian 2012 22:32


-----------------------------------
Fara suparare Doru dar cred ca nu l-a aspectul asta s-a referit Tavi F.
Se fac uneori afirmatii care lasa sa se inteleaga ca daca oglinda unui telescop (in cazul de fata newtonian rapid) este slefuita aproape de perfectiune atunci si rezultatele telescopului se vor apropia de aceeasi perfectiune. Ei bine, aceste afirmatii sunt numai pe jumatate adevarate sau numai pe jumatate false, dupa cum preferi.
Ca argument Tavi F a adus in discutie criteriul comei dezvoltate in special de aceste newtoniene.
Am intervenit si eu sa spun ca aceasta aberatie e corectabila intr-o anume masura si in plus toate celelalte designuri de telescoape au limitarile lor, deocamdata nu exista perfectiune.
Lumea s-a suparat si a venit cu argumente copilaresti prezentate destul de dezordonat sau in lipsa argumentelor cu referiri la persoana. Pacat, nu asa se poarta o discutie tehnica.
Pentru mine nu este nicio problema daca newtonianul rapid e considerat un instrument perfect, putem decreta acest lucru si toata lumea sa fie fericita numai ca pentru asta trebuie sa se vina cu argumente concrete si serioase.