-----------------------------------
neox
03 Ian 2012 14:31


-----------------------------------
Nu vroiam sa intervin in discutie dar am ramas nedumerit....
Se tot vorbeste de interese comerciale...pana la urma unde sunt interesele astea? De la marii producatori de telescoape, de la cei care produc oglinzi de inalta calitate dar in numar restrans (gen Zambuto sau Lockwood?), de unde? Toata povestea suna ca si cum cineva a venit cu idea de oglinda mare si focala 'scurta' si o baga pe gat cumparatorilor prea fraieri sa priceapa ceva. Eu zic ca e un nonsens, daca combinatia asta ar fi asa slaba cel care a venit cu idea ar fi renuntat de a doua zi pentru ca nu ar fi vandut nici o oglinda/telescop (ei poate unul sau doua dupa care dadea faliment :wink: ). 
In al doilea rand..se tot bate apa in piua cu interese comerciale pe forum. Si? Dupa cum bine stiti activez in egala masura si pe CN unde ponderea comerciala e mult mai mare intre useri, si am observat ca nu se supara nimeni. Se discuta deschis chestia asta, daca nenea 'x' vrea sa-si faca o oglinda la Mark Harry(sunt sigur ca multi ati auzit de el) de exemplu, o poate face direct in public si nimeni nu e stingherit. Pana la urma cei asa numiti "vanzatori" nu au linie de productie si sunt sigur ca nu se imbogatesc peste noapte prin escrocherii comerciale din urma slefuirii catorva sticle. Ofera numai acces la cateva servicii fara de care multi amatori ar fi privati de sansa de a construi un telescop. In plus ei sunt cei care de cele mai multe ofera asistena amatorilor int-ale opticii. Aici post sa-l aminesc pe Mike Jones care e optician profesionist (cu diploma :) ) si care ajua in mod curent la realizarea proiectelor (cu analiza pe calculator) celor aflati in impas fara sa aiba nici un fel de pretentii.

Tot ce am spus mai sus e legat de ce se intampla pe CN si nu vreau sa fie interpretat ca tin partea cuiva (mai ales in spirit comercial).